Seventeen

To 2002 τον Ιούνιο μόλις τελείωνα τις πανελλήνιες της δευτέρας λυκείου. Ήμανε 17, όπως κατά πάσα πιθανότητα περίπου τόσο θα ήσασταν κι εσείς όταν τελειώνατε τη δευτέρα λυκείου, εκτός αν είχατε κερδίσει χρονιά ή είχατε μείνει τάξη που ντροπή σας αλλά ελπίζω μετά όλα να πήγαν υπέροχα στη ζωή σας παρ’ότι μείνατε στην ίδια τάξη κάποια στιγμή στη σχολική σας καριέρα.  Το καλοκαίρι του 2002 είχα δει τους Cure στο shockwave.. και τους Dandy Warhols και δε θυμάμαι ποιοί άλλοι ήταν αυτή τη στιγμή αλλά δεν πειράζει. Μέχρι να βγούνε οι Cure εγώ είχα ήδη προλάβει να την ακούσω από τις μπύρες. Ο αδερφός μου τότε ήτανε 23 και είχε το αυτοκίνητό του μόλις μερικούς μήνες (την επόμενη άνοιξη το τράκαρε εντελώς). Το ίδιο καλοκαίρι κάναμε εντατικά με το Μανώλη μαθηματικά κατεύθυνσης (μέχρι τα όρια φτάσαμε.. δεν προλάβαμε να μπούμε καν στις παραγώγους..) και φυσική κατεύθυνσης (δε θυμάμαι τι κάναμε) και στα διαλείμματα ο Μανώλης έτρωγε cheeseburger από τα McDonalds (που ακόμα υπήρχανε) , με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι φόραγα μια μπεζ βερμούδα και σχεδόν σίγουρα φαινόταν η κοιλίτσα μου, στο φροντιστήριο πήγαινα με το walkman και με την ίδια βεβαιότητα μπορώ να πω ότι άκουγα το Stalemate και το Swinger 500 αντεγραμμένο από το ραδιόφωνο και την τύπισσα να λέει ότι τα μπαρ της πόλης μας έχουνε αδειάσει κι ο κόσμος έχει ξαμολυθεί έξω ή κάτι σχετικό.. και White Stripes σίγουρα γιατί το White blood cells ήταν φρέσκο ακόμα.. Μετά τον Αύγουστο έκανα τις πιο ξέφρενες διακοπές, γιατί στα 17 σου πριν μπεις στην τρίτη λυκείου κάνεις μόνο “ξέφρενες” διακοπές κι ακούγαμε κάθε βράδυ Pixies στο Xtreme στο Ρέθυμνο, πάλι την μπεζ βερμούδα φόραγα κι είχα τις νεοσύστατες τζίβες μου γιατί ήμουνα 17 και γιατί γαμάγανε. Και γενικώς τότε λέγαμε τι θα κάνουμε στο μέλλον και που θα βρισκόμαστε σε ένα χρόνο γιατί η ζωή μας ήταν έτοιμη να αλλάξει κι είμασταν ενθουσιασμένες και ελάχιστα φοβισμένες γιατί προφανώς είμασταν 17. Κι η φίλη μου η Άρτεμις ήθελε να μπει στο Βιολογικό.

Χθες το μεσημέρι, ήμανε στο Β5 και γυρνούσα σπίτι και δεν άκουγα τίποτα στο mp3 player γιατί προχθές έχυσα ένα μπουκάλι νερό μέσα στην τσάντα μου και ρούφηξε το mp3 και χάλασε. Κρίμα. Δίπλα μου καθόντουσαν τρεις κοπελίτσες που μόλις είχανε τελειώσει τη δευτέρα λυκείου και η μία έλεγε ότι θα ξεκινήσει σχέδιο στον Πλάκα Παρασκεύη και Σάββατο, αλλά πως θα βγαίνει το βράδυ? Όντως προβληματική φάση.. Κι εγώ είχα Έκθεση Σάββατο πρωί και μου γάμαγε τα σχέδια. Λίγο. Η άλλη έλεγε ότι προτιμά να ζοριστεί αυτούς τους επόμενους 15 μήνες, γιατί 15 μήνες είναι.. για να περάσει εκεί που θέλει και να κάνει αυτό που γουστάρει όλη την υπόλοιπη ζωή της. Κι η άλλη έλεγε ότι κι οι δύο σχολές που θέλει είναι στις τοπ κι έχουν υψηλές βάσεις, η μία είναι πολιτικών μηχανικών στο ΕΜΠ κι η άλλη το Βιολογικό της Αθήνας, αλλά μόνο ΕΜΠ κι όχι άλλο πολυτεχνείο γιατί αυτό έχει κύρος και στο εξωτερικό. Κι ότι θέλει να πάει στο Rockwave με τον έτσι πάρα πολύ, κι ότι αυτός ακούει Placebo και πορώνεται άσχημα, κι ότι τα ζευγαράκια πάνε από νωρίς και κάθονται στα γρασίδια και πολύ θέλει να τα ζήσει όλα αυτά. Η άλλη είπε ότι με το δικό της το γκομενάκι ήταν τόσο κοντά στο να το ζήσει αυτό ρε γαμώτο.  Μέχρι το σημείο με τους επόμενους 15 μήνες βέρσους την υπόλοιπή της ζωή και το ΕΜΠ που έχει κύρος στο εξωτερικό, ήθελα να τις βουτήξω και τις τρεις και να τις ταρακουνήσω και να τους πω για το ελληνικό πολυτεχνείο, το κύρος και την υπόλοιπή τους ζωή που θα κάνουνε αυτό που γουστάρανε ίσως στα 17. Μετά θυμήθηκα το δικό μου shockwave και το βούλωσα. Γιατί είμαι βέβαιη, παρότι δε θυμάμαι, ότι άμα το shockwave δεν γινότανε μέσα στα χώματα αλλά σε γρασίδια, θα ήθελα να την αράξω με τον έτσι μου. Και να του λέω ότι ρε έτσι μου φέτος πάτωσα στις πανελλήνιες πως θα βγάλω του χρόνου τόσα μόρια?

Σήμερα με τον έτσι μου θα πάω στους Specials. Το 2002 ποπο πόσο θα γούσταρα να έβλεπα Specials live.. Έχει γρασίδια στο Θέατρο Βράχων να την αράξω να του πω για το master που θα ξεκινήσω? Μπα ε? ;ρ

Ladytron – Seventeen.mp3

~ by Thelxi on June 11, 2010.

One Response to “Seventeen”

  1. xaxaxa ego dn tha kratiomouna, me ton/tin etsi kane oti thes alla tora apo ta 17 na exoun teleiosei tis sxoles kai na problimatizonte gia to didaktoriko tous mou tin espage apo otan pigaina sxoleio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: