το internet, ο χρόνος κι ο AKIRA

Είναι μέρες που το internet πραγματικά αδειάζει.. Ή εξαφανίζεται.. Κάτι το ρουφάει.. και μετά από ακαθόριστο χρονικό διάστημα το φτύνει… Και μετά ξαναγεμίζει ο τόπος με internet.

Είναι οι στιγμές που δε βρίσκεται κανείς να πιάσεις κουβέντα, δε βρίσκεις μια άκρη να ακούσεις καινούρια μουσική ή απλά βαριέσαι να την ακούσεις, τα fora σου τα κοίταξες κι όλοι έχουν πέσει σε λήθαργο και δε γράφουνε, τα blogs που διαβάζεις έχουνε πάει βόλτα, το mailbox σου είναι άδειο (εκτός από ένα email από κάποιον που ξέχασε τα γυαλιά ηλίου του στο υπολογιστικό και ήταν μαύρα με λίγο καροτί και λίγο παπαγαλί στους βραχίονες και όποιος τα βρήκε να επικοινωνήσει στο…), γενικώς να μην πολυλογώ δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις..

Σε αυτές τις φάσεις ο χωροχρόνος μεταλλάσσεται, ο χώρος συρρικνώνεται, ο χρόνος απλώνεται, απλώνεται, τετραπλασιάζεται, υψώνεται σε δύναμη.. και κερδίζει τον τελικό της ζούγκλας. Ως γνωστόν, εμείς σε αυτόν τον τελικό της ζούγκλας χάναμε συνεχώς. Χάναμε συνεχώς και μην νομίζετε ότι άλλαξε ποτέ τίποτα. Απλά χάναμε συνεχώς. Και αυτό ήταν. Ούτε κύπελλα, ούτε φαεινές ιδέες.. Σε αυτές τις φάσεις ο χρόνος είναι ο Tetsuo. Διαστέλλεται, διαστέλλεται, διαστέλλεται. Απλά δε σταματάει να διαστέλλεται. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δε βρίσκουμε τον AKIRA..

Λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση.. το internet κι ο χρόνος είναι σαν τον Kaneda και τον Tetsuo.. O Tetsuo ρουφάει τον Kaneda.. Ε κάποια στιγμή εμφανίζονται τα πιτσιρίκια για να φέρουνε τον AKIRA.. κι έτσι ο Τetsuo θα φτύσει τον Kaneda πίσω στο Tokyo..κι ο Tetsuo θα πάει μακριά μακριά μακριά.. κι ο χρόνος θα έρθει στα ίσα του και το internet θα γυρίσει πίσω.. Είναι τόσο απλό.

Ο Tetsuo όμως ξέρετε.. είναι ζωντανός..!

Advertisements

~ by Thelxi on September 21, 2008.

2 Responses to “το internet, ο χρόνος κι ο AKIRA”

  1. συγνώμη μήπως μπορείς να μου κάνεις μια διευκρήνηση του νοήματος του κειμένου; ρωτάω γιατι μου άρεσε ο τρόπος γραφής

  2. μπαχαχαχ! χμ.. είναι απλά κάτι στιγμές που δε βρίσκεις τίποτα να κάνεις στο ίντερνετ.. κι απλά κάθεσαι και κοιτάς την οθόνη, πατώντας μηχανικά F5 μπας και κάποιος έχει ανανεώσει το blog του ή κάτι τέτοιο.. ε αυτές τις στιγμές, όπως κι όλες τις στιγμές ανείπωτης βαριεστημάρας, μου δημιουργείται αυτό το συναίσθημα του χρόνου που δεν κυλάει.. το ίντερνετ δεν έχει τίποτα καινούριο κι είναι λες και σε έχουν βάλει σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο (πιθανώς με άσπρους τοίχους και χωρίς παράθυρα..) κι ο χρόνος κυλάει ακόμα πιο αργά.. κι έτσι με αυτήν τη βαριεστημάρα πλέεις σε μια ατελείωτη χρονική θάλασσα, που έχει θάψει και το ίντερνετ και κάθε ίχνος ζωντάνιας μαζί.. τώρα όσο αφορά τον παραλληλισμό με το AKIRA σε παραπέμπω να δεις το anime (http://en.wikipedia.org/wiki/Akira_(film)) ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: