How many times have you seen it full?

Έχουμε και λέμε.

Ακούμε τυχαία:

Photobucket

From the sky – A Warm place with no memory

To πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η ομοιότητα με το explosions in the sky – the earth is not a cold dead place.. Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι .όχι.άλλο.ποστ.ροκ. Το συγκεκριμένο EP έχει 4 κομματάκια.. Δεν μπαίνω στον κόπο να το χαρακτηρίσω πρωτότυπο ή όχι. Είναι καλή προσπάθεια. Το πρώτο κομμάτι Delusions of Grandeur είχε κάτι από το “ακατέργαστο” των Mountain Men Anonymous, γι’αυτό μάλλον και με κράτησε να ακούσω και τα επόμενα τρία.. Tα επόμενα τρία δεν είχαν κάτι το καινούριο.. μάλλον σε κάποιες στιγμές φέρανε λιγάκι σε emocore. Ίδιες κιθάρες λοιπόν, ίδιες μελωδίες και τέτοια. Το τελευταίο κομμάτι Lost in the woods στο δεύτερο μισό του κάνει ένα ενδιαφέρον κλείσιμο.. Οπότε έχουμε ένα ενδιαφέρον άνοιγμα κι ένα ενδιαφέρον κλείσιμο, κάτι είναι κι αυτό!

Aκούμε μετά από προτροπή:

Strings of Consciousness – Our moon is full
#1, Asphodel, μάλλον δεν ήταν απόλυτα του γούστου μου και σκέφτηκα “ποπο..τι με βάζει πάλι κι ακούω..”.
#2, Crystallize it, περνάει απλά με την απορία τι_σχέση_έχει_αυτό_με_το_προηγούμενο_? .
#3, Cleanliness Is Next To Godliness, που λίγο πολύ μετά από αυτό το σχετικά αδιάφορο ξεκίνημα με έκανε να ανασηκωθώ λιγάκι για να το δυναμώσω. Η συνταγή του F#A# των GY!BE, τέλεια εκτελεσμένη. Aντίστοιχα στατικό (ίσως και περισσότερο), με την ώρα του ανεβάζει ανεβάζει.. και μέσα σε 9 λεπτά το έχει ηλεκτρίσει ωραία και καλά και το μπλαμπλα γίνεται κραυγές.
#4, Sonic Glimpses συνεχίζει η ίδια φόρμα πάλι με κάποιες jazz-ίζουσες πινελιές. Και πάντα αυτό κερδίζει την προσοχή μου..
#5, Defrost oven (ευρηματικό!), ένα μόνο λεπτό και 23 δευτερόλεπτα για να αλλάξει το πλάνο και να γίνει λίγο πιο υπνωτικό..
#6, While the sun burns out another sun, τώρα το μιλητό μου θύμισε λίγο M83 στο Night με τη φωνή του Klaus Kinski από το Nosferatu.. Στη μέση το κομμάτι βγάζει μία περίεργη θλιμμένη χαρουμενιά..τώρα το θλιμμένο επιβάλλεται στο χαρούμενο ή το ανάποδο, δεν ξέρω..
#7, Ιn Between.. Mε δυσκολία θα κρατήσω το “λίγο Τhe Dead Flag Blues” .. μα του φέρνει.. με την καλή έννοια..! 6λεπτο, χορταστικό..πως το λένε..
#8, Midnight Moonbeams..έφυγε η φωνή και πήγαμε σ’εκείνο το άλλο τοπίο το μυστήριο.. κι ήρθε πάλι μία φωνή, μα πιο ζωντανή αυτή τη φορά να μας ρωτήσει “How many times have you seen it full?”.. To φεγγάρι ντε.. “I began to trace back and I realised I couldn’t remember the last time I had seen a full moon..” Η μελωδία το τελευταίο ενάμισι λεπτό μου δημιούργησε μία ανεξήγητη νοσταλγία , για τι δεν ξέρω, αλλά ήταν ίσως το καλύτερο σημείο του δίσκου. Και σίγουρα όχι αναμενόμενο.

Eν ολίγοις.. ψηφίζουμε να μείνουν οι Strings of Consciousness στο σπίτι του big brother!

Κατά τ’άλλα.. πολύ σκουπίδι ρε παιδάκι μου..
-οι καλοί μου φίλοι σπεύδουν προς φωτογράφησιν πλησίον ενός θαυμαστού σκουπιδοβουνού-

~ by Thelxi on March 19, 2008.

One Response to “How many times have you seen it full?”

  1. natural snow buildings. λίγο εκτός εποχής αλλά τσεκάρετε, δεν θα χάσετε. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: