Περί φεστιβαλιών και καρναβαλιών

Χαζεύω στα ντερνέτια πρωί πρωί (13:37) και κοιτάω τις συναυλίες των My Bloody Valentine.. οι μισές έχουν πάει sold out προ πολλού, λογικό.. όμως βλέπω τώρα στο myspace τους για τα υπόλοιπα live που έχουν κλείσει για καλοκαίρι.. έχουν κλείσει για Roskilde (βλακεία site btw, ένα σωστό λινκ για line-up δεν έχει.., στο Roskilde και Radiohead και Chemical Brothers, όλους τους υπόλοιπους αγνοώ..δλδ αυτούς που βγάζει στην frontpage γιατί το link με το line-up το ψάχνω ακόμα..), για Παρίσι, Όσλο (λίγο τελειωμένα πράματα) και για το ισπανικό Benicassim (με συμπαθητικό line-up) και μπλα μπλα μπλα.. κάπου πρέπει να πάμε καμιά βόλτα! Kοιτάω και το Glastonbury, που αν θέλεις να κλείσεις εισιτήριο (όταν βγουνε) , πρέπει να έχεις κάνει registration μέχρι τις 14 Μαρτίου.. χμ. Line-up, δε βλέπω ούτε εδώ, αλλά κάνω μία υπόθεση ότι θα ανακοινωθεί πιο μετά.. (αφού πάρεις Kinder-έκπληξη εισιτήριο ..) ? Τέσπα, μεγαλεπίβολα σχέδια κι αν είναι να πάμε πουθενά φαντάζομαι ότι θα γίνει τελευταία στιγμή, αλλά λέμε τώρα.. Mέσα λοιπόν σε αυτή τη βαβούρα των χαοτικών festival-websites που δεν μπορείς να βρείς το line-up, to site του Werchter είναι όαση, κάθε χρόνο και πιο όμορφο.. εκεί όμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμα, εκτός από Radiohead.. και τις (πάντα) δύσκολες ημερομηνίες 3-6 Ιουλίου..

M’αυτά και μ’αυτά μόλις επανήλθα στην πραγματικότητα και θυμήθηκα ότι ίσα που έχει μπει ο Φεβρουάριος..και κοντοζυγώνει το καρναβάλι και οι καρναβαλιτζήδες και οι σφυρίχτρες και οι μεθυσμένοι στους δρόμους, το φονικό κομφετί στην άσφαλτο, τα βολάρε-ω-ωω στη διαπασόν..και θα προσπαθήσω να το αποφύγω για φέτος. Παρόλ’αυτα πρέπει να παραδεχτώ ότι το καρναβάλι έχει τη φάση του υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. έχεις πιεί την ελάχιστη αναγκαία και ικανή ποσότητα για να μπορείς να ανεχτείς τους υπόλοιπους χωρίς να ξερνάς πάνω τους,
  2. η αποκριάτικη στολή σου (αν φοράς) δε σε περιορίζει: στην κίνηση και στην επιθυμία να πας τουαλέτα,
  3. βρίσκεσαι σε πάρτυ σε σπίτι ή στη χειρότερη περίπτωση σε πάρτυ σε κλαμπόμπαρο και ποτέ στο δρόμο,
  4. στο πάρτυ στο οποίο βρίσκεσαι, το ποσοστό αλκόολ των συνκαρναβαλιστών σου είναι ή μικρό ή πολύ μεγάλο, αποφεύγοντας τις ενδιάμεσες καταστάσεις που κινδυνεύεις να σε πρήξουν: κυνηγώντας σε σε κάθε πιθανή γωνία, στριμώχνοντάς σε σε κάθε πιθανή γωνία, ξερνώντας πάνω σου σε κάθε πιθανή γωνία, ικετεύοντας σε να βάλεις το Heaven is a place on earth για μυριοστή φορά, σφυρίζοντας με τη σφυρίχτρα ρυθμικά κι άλλα πολλά που κάνουν οι άνθρωποι όταν έχουν πιεί περισσότερο από όσο τους κάνει να φέρονται εύθυμα και παρτυ-στικά ή λιγότερο από όσο τους κάνει να πέσουνε σε κόμα ή τουλάχιστον σε μία γωνίτσα για να κοιμηθούν.

Τέσπα, πρέπει να παραδεχτώ ότι το καρναβάλι του 2006 είχε έναν κάποιο σχετικό χαβαλέ και στο καρναβάλι του 2005 είχα καρναβαλομεθύσει και καρναβαλοκατουρηθεί στα γέλια.

Advertisements

~ by Thelxi on February 7, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: